Jäsenrekisteri

Mankkaan Eräsudet käyttää Suomen Partiolaisten sähköistä jäsenrekisteriä, Kuksaa.

Kuksa huoltajille

Kuksaan voi lisätä alle 18-vuotiaalle partiolaiselle huoltajan tiedot. Huoltajan tietojen tallentaminen helpottaa yhteydenpitoa lippukunnan ja kodin välillä. Huoltajalla on mahdollisuus rekisteröityä Kuksan käyttäjäksi ja siten nähdä huollettavansa tiedot jäsenrekisterissä. Kuksa tarjoaa huoltajille mahdollisuuden myös ilmoittaa lapsensa partiotapahtumiin sähköisesti.

Huoltajan rekisteröityminen Kuksaan

Jokainen huoltaja saa oman ”jäsennumeronsa” Kuksaan ja tätä huoltajan jäsennumeroa tarvitaan kun rekisteröidytään palveluun. Jäsennumero lähetetään sähköpostilla siihen osoitteeseen, joka on tallennettu huoltajan tietoihin.

Varsinainen rekisteröityminen Kuksaan tapahtuu PartioID:n avulla. PartioID luodaan kerran, jonka jälkeen sitä käytetään aina kirjauduttaessa sisään Kuksaan.

Ensimmäisellä kerralla toimi seuraavasti:

  1. Mene osoitteeseen kuksa.partio.fi. Sivun alalaidassa lukee ”Eikö sinulla ole vielä PartioID:tä?” Klikkaa Rekisteröidy-painiketta.
  2. Kirjoita Jäsennumero-kenttään sähköpostilla saamasi jäsennumero ja kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään sama sähköpostiosoite, johon sait viestin Kuksasta. Sähköpostiosoitteen on oltava sama, jotta rekisteröityminen onnistuu. Ota yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan mikäli et tiedä omaa jäsennumeroasi. Klikkaa ruksi kohtaan ”Hyväksyn palvelun käyttöehdot…” ja klikkaa Jatka-painiketta.
  3. Valitse kirjautumistapa, jolla haluat PartioID:tä käyttää. Valittavana on joko Google-tili tai erillisen käyttäjätunnuksen ja salasanan luominen.
    1. Jos valitset Google-tilin ja olet kirjautunut esimerkiksi sisään Gmail-ohjelmaan, tunnistaa järjestelmä sinut ja ehdottaa: ”Käytät kirjautumisessa jatkossa Google-tiliäsi xxxx@gmail.com”. Klikkaa Jatka.
    2. Jos valitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, voit keksiä ne itse. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana muistiin. Lopuksi klikkaa Jatka.
  4. Kun rekisteröityminen on onnistunut, ilmestyy ruudulle teksti: PartioID-tilisi luonti on valmis. Kiitos rekisteröitymisestäsi! Klikkaa Jatka palveluun. Nyt olet kirjautunut ensimmäistä kertaa Kuksaan.

Kuksan käyttäminen

Huoltaja näkee Kuksasta huollettavansa/huollettaviensa tiedot. Huollettavien nimet on listattu vasempaan laitaan ja tiedot avautuvat nimeä klikkaamalla.

Apua Kuksa-kysymyksiin saa jäsenrekisterinhoitajalta Alexilta: jasenrekisteri@erasudet.fi