Jäsenrekisteri

Mankkaan Eräsudet käyttää Suomen Partiolaisten sähköistä jäsenrekisteriä, Asiointipalvelua.

Asiointipalvelu huoltajille

Asiointipalveluun voi lisätä alle 18-vuotiaalle partiolaiselle huoltajan tiedot. Huoltajan tietojen tallentaminen helpottaa yhteydenpitoa lippukunnan ja kodin välillä. Huoltajan tulee rekisteröityä Asiointipalvelun käyttäjäksi ja siten nähdä huollettavansa tiedot jäsenrekisterissä. Asiointipalvelu tarjoaa huoltajille mahdollisuuden myös ilmoittaa lapsensa partiotapahtumiin sähköisesti.

Huoltajan rekisteröityminen Asiointipalveluun

Jokainen huoltaja saa oman ”jäsennumeronsa” (huoltajanumero) Asiointipalveluun ja tätä huoltajanumeroa tarvitaan kun rekisteröidytään palveluun. Huoltajanumero lähetetään sähköpostilla siihen osoitteeseen, joka on tallennettu huoltajan tietoihin. Huom. huoltajannumero ei ole sama kuin lapsen jäsennumero. Laskussa näkyvä tieto on yleensä lapsen jäsennumero.

Varsinainen rekisteröityminen Asiointipalveluun tapahtuu PartioID:n avulla. PartioID luodaan kerran, jonka jälkeen sitä käytetään aina kirjauduttaessa sisään Asiointipalveluun.

Ensimmäisellä kerralla toimi seuraavasti:

  1. Mene osoitteeseen asiointi.partio.fi. Sivun alalaidassa lukee ”Eikö sinulla ole vielä PartioID:tä?” Klikkaa Rekisteröidy-painiketta.
  2. Kirjoita Jäsennumero-kenttään sähköpostilla saamasi huoltajanumero ja kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään sama sähköpostiosoite, johon sait viestin Asiointipalvelusta. Sähköpostiosoitteen on oltava sama, jotta rekisteröityminen onnistuu. Ota yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan mikäli et tiedä omaa huoltajanumeroasi. Klikkaa ruksi kohtaan ”Hyväksyn palvelun käyttöehdot…” ja klikkaa Jatka-painiketta.
  3. Valitse kirjautumistapa, jolla haluat PartioID:tä käyttää. Valittavana on joko Google-tili tai erillisen käyttäjätunnuksen ja salasanan luominen.
    1. Jos valitset Google-tilin ja olet kirjautunut esimerkiksi sisään Gmail-ohjelmaan, tunnistaa järjestelmä sinut ja ehdottaa: ”Käytät kirjautumisessa jatkossa Google-tiliäsi xxxx@gmail.com”. Klikkaa Jatka.
    2. Jos valitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, voit keksiä ne itse. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana muistiin. Lopuksi klikkaa Jatka.
  4. Kun rekisteröityminen on onnistunut, ilmestyy ruudulle teksti: PartioID-tilisi luonti on valmis. Kiitos rekisteröitymisestäsi! Klikkaa Jatka palveluun. Nyt olet kirjautunut ensimmäistä kertaa Asiointipalveluun.

Suomen Partiolaisten ohjeet Asiointipalvelun käyttämiseen

Täältä löydät SP:n ohjeet Asiointipalveluun: https://www.partio.fi/partiolaiselle/huoltajille/

Asiointipalvelun käyttäminen

Huoltaja näkee Asiointipalvelusta huollettavansa/huollettaviensa tiedot. Huollettavat löytyvät yläpalkin ”Perhe”-valikkoa klikkaamalla.

Apua Asiointipalvelu-kysymyksiin saa jäsenrekisterinhoitajalta Alexilta: jasenrekisteri@erasudet.fi