Kutsu Mankkaan Eräsudet ry:n kevätkokoukseen 24.3.2024 klo 17

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 24.3.2024 kello 17.

Kokous tapahtuu Mankkaan Makasiinilla (Vanhan-Mankkaan kuja 2 C).

Tervetulleita kokoukseen ovat kaikki lippukunnan jäsenet. Äänioikeus on kaikilla yli 13-vuotiailla jäsenillä.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:

 • Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 • Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 • Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 • Esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 • Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 • Vahvistetaan jäsenmaksu seuraavalle toimikaudelle ja tarvittaessa valtuutetaan Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry keräämään jäsenmaksu.

Jäsenet voivat esittää muita käsiteltäviä asioita lippukunnan hallitukselle 14.3.2024 saakka sähköpostiosoitteeseen hallitus@erasudet.fi.

Tervetuloa!
Mankkaan Eräsudet ry:n hallitus

Ilmoittaudu kesäleirille Kimara 2024!

Mankkaan Eräsudet suuntaa ensi kesänä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten yhteiselle Kimara-partioleirille. Osallistumme Kimaralle, koska jokainen ansaitsee turvallisen ympäristön innostua, oppia ja kokea uutta. Kimara pidetään kaikille ikäkausille Hämeenlinnan Evolla 26.7.–3.8. aikana ja leirille odotetaan yli 6000 osallistujaa. Tule mukaan innostumaan partiosta ja rakastumaan luontoon!

Tässä sähköpostissa on paljon tietoa leirille osallistumisesta ja käytännön asioista, ja se kannattaa lukea huolella. Lisäksi liitteenä on lyhyempi versio luettavaksi pdf-muodossa. Tarkempaa tietoa esimerkiksi vanhempien osallistujien pesteistä tai ajankohtaisista aiheista löytyy Kimaran nettisivuilta (https://www.kimara2024.fi). Muissa kysymyksissä lippukunnan hallitus vastaa osoitteessa erasudet@erasudet.fi.

Ilmoittautuminen

Kimaran ilmoittautuminen on käynnissä 13.3. asti, ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://www.kimara2024.fi/ilmoittautuminen.

 • Pitkä kesäleiri 26.7.-3.8.2024 on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Seikkailijoiden ja tarpojien (s. 2011–2014) leiri kestää 2.8. asti. Sudenpentu voi osallistua pitkälle leirille vain huoltajan kanssa. Pitkän kesäleirin hinta on 220 €.
 • Lyhyt kesäleiri 27.7.-30.7.2024 on tarkoitettu sudenpennuille (s. 2015–2017). Lyhyelle leirille saavat osallistua kaikenikäiset. Leirimaksu on 160 €. Jos tahdot vain kokeilla miltä tuntuu partioleirillä, tai tahdot auttaa vaikkapa sudenpentujen luotsaamisen kanssa, voit valita tämän vaihtoehdon. Jos et tiedä ryhmäsi ikäkautta, kysy ryhmänjohtajilta tarkennusta, mille leirille voit osallistua.
 • Päiväleiriksi yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla (lounaasta aamiaiseen).
 • Vierailupäivänä 30.7. on mahdollista tulla katsomaan leiriläisiä ja leiriä Osallistumismaksu on 40 €, liput tulevat myyntiin myöhemmin keväällä.

Maksaminen

Leirin maksutapa- ja aika valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa leirin heti ilmoittautumisen yhteydessä Paytrail-maksupalvelun kautta. Voit myös ilmoittautua maksamatta ja anoa stipendiä, jolloin päätät leirille osallistumisesta ja maksamisesta stipendipäätöksen jälkeen. Lisätietoa maksutavoista löydät ilmoittautumissivulta.

Stipendit

Stipendiä voi hakea ilmoittautumisen yhteydessä erillisellä lomakkeella. Lasku leiristä tulee stipendin hakijoille myöhemmin ja mikäli et saanut stipendiä, on osallistuminen mahdollista peruuttaa. Stipendistä ilmoitetaan hakijoille 1.5. mennessä.

Parhaat etkot on raksalla!

Rakennusleirille voi ilmoittautua jokainen samoajista ylöspäin. Osallistuminen rakennusleirille ei maksa mitään, ja voit osallistua kolmella viihdepaketilla?:

 • Esiraksaviikonloppu 12—14.7. | Pääset rakentamaan keittiötä, suihkuja ja saunaa.
 • Raksaviikonloppu 19.-21.7. | Massakeittiön rakennus, telttojen kasaus?
 • Pääraksa 22.-25.7. | Ohjelman rakennelmat, kahvilat

Pääraksa on raksapaketeista tärkein, jossa järjestetään rakentamisen lisäksi myös unohtumatonta elämysohjelmaa läpi yön. Erityisesti tähän viimeiseen rutistukseen tarvitaan jokainen kynnelle kykenevä rakentamaan, jotta leiri saadaan toteutettua! Raksalle ilmoittaudutaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, ja raksailmoittautumista voi muokata 1.6. asti. Voit myös ilmoittautua raksalle leiri-ilmoittautumisen jälkeen muokkaamalla ilmoittautumistietojasi.

Perheleiri

Kimaralle järjestetään perheleiri. Perheet voivat majoittua savuissa tai perheleirissä oman valintansa mukaan. Jos leiriperheeseen kuuluu kaksi tai useampia aikuisia, tulee ainakin yhden aikuisen olla myös pesteissä. Yhtä pestiä voi tehdä jaettuna pestinä vuorotellen. Jaettu pesti tarkoittaa sitä, että yksi pesti jaetaan kahden aikuisen kesken, jotta toinen voi olla lapsen kanssa, kun toinen on pestissä. Vaihtoehtoisesti toinen aikuinen voi olla kokoaikaisesti pestissä ja toinen koko ajan lapsen kanssa.

Huoltajan mukana osallistuvat lapset on ilmoitettava leirille, vaikkei heiltä perittäisi leirimaksua. 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat huoltajansa kanssa pitkälle leirille hintaan 110 € ja lyhyelle leirille hintaan 80 €. 0–3-vuotiailta lapsilta ei peritä leirimaksua.

Peruutusehdot ja kesätyöturva

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 1.6.2024 saakka. Tämä turva mahdollistaa leiriosallistumisen peruuttamisen tai osallistumisajan lyhentämisen niille, joiden työ- tai palvelusvelvollisuus sattuu leirin ajankohtaan eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua leirille. Turva koskee leirille hakeneen henkilön lisäksi hänen vuonna 2017 tai myöhemmin syntyneitä lapsiaan. Osallistumisen peruuttamiseksi tarvitaan vapaamuotoinen todistus työnantajalta, puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta.

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa, kun osallistuminen perutaan tai osallistumisaikaa lyhennetään, osallistujalle palautetaan alkuperäisen ja uuden leirimaksun erotus.

Päivä Kimaralla

Leiripäivän monipuolinen ohjelma tarjoaa ikimuistoisia kokemuksia kaikille osallistujille, jotka osallistuvat toimintaan oman ikäryhmänsä mukaisesti. Nuorimmilla on ohjattua toimintaa, kun taas vanhemmat voivat valita osallistumisensa erilaisiin aktiviteetteihin ohjelmakokonaisuuksissa. Ohjelman sisältö mahdollistaa itsensä ylittämisen, uusien taitojen oppimisen ja yhteistoiminnan niin uusien kuin vanhojen ystävien kanssa. Päivän aikana tarjolla on muun muassa extreme-henkistä toimintaa, kulttuurien tutkimista, tiede- ja innovaatiotoimintaa sekä seikkailullista kisailua.

Leiripäivään sisältyvät säännölliset ja ravitsevat ateriat. Leirillä on mahdollisuus peseytyä suihkussa, virkistyä järvivedessä ja rentoutua löylyissä. Iltaisin kokoontuminen yhteisiin elämyksellisiin hetkiin tapahtuu joko oman ryhmän tai koko leirin kesken. Yhteisissä hetkissä lauletaan, tanssitaan ja seurataan leirin tarinaa. Ilta ja yöaika varataan kunnon yöuniin ja lepoon.

Leirielämä

Kimaralla majoitutaan oman lippukunnan kanssa teltoissa. Oma lippukunta muodostaa savun (leirilippukunta) noin kahden muun lippukunnan kanssa. Leirialueella on mahdollisuus uida Evon upealla hiekkarannalla, ja kaikki pääsevät peseytymään suihkutiloissa. Peseytyminen on mahdollista myös esteettömissä ja yksityisissä suihkuissa. WC-tilat ovat bajamajoissa, joita on riittävästi ympäri leirialuetta. Ruokailuhetket vietetään yhdessä ulkona. Kimaralla on keittiöitä, joihin savuilla on omat ruokailuvuorot. Erikoisruokavalion omaaville on mahdollisuus omaan keittiöön ja linjastoon. Kysymykset leirielämästä voi esittää omalle lippukunnalle osoitteeseen erasudet@erasudet.fi.

Alaleirit

Kimaralla leiriydytään kolmessa alaleirissä: Terrassa, Niityssä ja Otavassa, joista MES on Niityssä. Alaleirit jakautuvat pienempiin kokonaisuuksiin, ja jokainen lippukunta on omassa savussaan yhdessä parin muun lippukunnan kanssa (Mankkaan Eräsudet, Mesikämmenet ja Kulman Kiertäjät muodostavat savun nimeltä Ohra). Voit tutustua savuihin ja alaleireihin osoitteessa: https://www.kimara2024.fi/alaleirit

Leirille saapuminen

Tapahtumaan saavutaan yhteiskuljetusbusseilla, jotka lähtevät pääkaupunkiseudulta myöhemmin ilmoitetusta paikasta. Kuljetus kuuluu leirin hintaan. Tapahtumaan on mahdollista saapua myös omalla autolla, jolloin tulee ostaa pysäköintilippu leirituotekaupasta. Pysäköintilippu tullaan tarkistamaan parkkialueelle saavuttaessa.

Esteettömyys

Kimara järjestetään metsässä. Ruokailuun, päälavalle, kahvilaan, ensiapupisteelle, suihkuun ja wc:hen pääsee leveää polkua tai hiekkatietä, ja ne sijaitsevat tasaisella maalla lähellä leirisuoraa eli tapahtuma-alueen pääväylää. Osa tapahtuman aktiviteeteista on järjestetty metsämaastossa, johon ei välttämättä kulje polkua.

Kimaralle on mahdollista osallistua henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustajan osallistuminen leirille avustettavan henkilön kanssa on maksutonta. Avustettava henkilö lisää avustajan tiedot ilmoittautumisessa, ja Kimara on avustajaan yhteydessä. 

Kimaramuisto

Kimaran leirituotekaupasta löydät sekoituksen kimaramaisia vastuullisista materiaaleista valmistettuja tuotteita. Tuoteperheeseen sisältyy Kimara t-paita, huppari, sukat, kangaskassi, lippis ja muki. Tuotteilla pääset tunnelmoimaan juurista, latvoista, väreistä ja pimenevistä kesäilloista jo ennen kesän 2024 leiriä! Leirituotekauppa aukeaa tammikuun lopussa, ja löydät sen kimaran sivuilta. Kauppa on auki ilmoittautumisen jälkeen. Leirituotekaupan myyntituotot käytetään Kimaran leirin rakentamiseen.

Haluan tietää lisää!

Vastauksen kaikkiin kysymyksiisi löydät Kimaran nettisivujen Usein kysytyt kysymykset (UKK) -osiosta: https://kimara2024.fi/ukk/

Kimaraa koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä osoitteeseen kimara@partio.fi

Instagram: https://www.instagram.com/Kimara2024

Facebook: https://www.facebook.com/Kimara2024

Tiktok: https://www.tiktok.com/@kimara2024?_t=8bn8yfxaO1D&_r=1

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/kimara2024/

Kiva jos luit koko viestin tänne asti, nyt tiedät hyvin mikä Kimara on! Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee kesäleirille, ne ovat olleet parhaita ja mieleenpainuvimpia partiokokemuksia ainakin omasta mielestäni!

Ystävällisin terveisin

Anni Lehikoinen

Mankkaan Eräsusien hallitus

Kutsu Mankkaan Eräsudet ry:n ylimääräiseen vuosikokoukseen 4.2.2024 klo 16

Lippukunnan ylimääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 4.2.2024 klo 16 virtuaalisesti Google Meet-tapaamisessa (linkki). Tervetulleita kokoukseen ovat kaikki lippukunnan jäsenet. Äänioikeus on kaikilla yli 13-vuotiailla jäsenillä.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 • Valitaan toiminnantarkastajat ja varatoiminnantarkastajat yhdistyksen toiminta- ja tilikaudelle 1.1.–31.12.2023

Jäsenet voivat esittää muita käsiteltäviä asioita lippukunnan hallitukselle 28.1.2024 saakka (hallitus@erasudet.fi).

Tervetuloa!

Mankkaan Eräsudet ry:n hallitus

Mankkaan Eräsusien jäsenkirje 1/2024

Tässä on kaikille Mankkaan Eräsusille tarkoitettu vuoden 2024 ensimmäinen jäsenkirje. Kokosimme tähän kevään tärkeimmät asiat ja tapahtumat, jotka kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt. Lisätietoja tapahtumista tulee viikottaisissa partiokokouksissa sekä lippukunnan nettisivuille.

Mikäli jokin asia jäi epäselväksi, älkää epäröikö kysyä lisätietoja! Lisäksi palaute lippukunnan tiedotuksesta ja toiminnasta on aina tervetullutta.

Mukavaa partiokevättä 2024!

Lippukunnan hallituksen puolesta,
Emil Lehmonen
erasudet@erasudet.fi

English version below!

Seuraa eräsusien menoa sosiaalisessa mediassa!

Instagram: @erasudet
Facebook: Mankkaan Eräsudet

MANKKAAN ERÄSUDET 30 VUOTTA! 

2024 on Mankkaan Eräsusien kolmaskymmenes toimintavuosi. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille, jotka ovat olleet mukana toiminnassamme! Tulemme juhlistamaan tätä tulevan vuoden aikana, pysykää kuulolla.

TIEDOKSI HUOLTAJILLE

Huoltaja, varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä!

Käytämme sähköpostia ensisijaisena tiedotuskanavana huoltajille, vain syksyn jäsenkirje tulee kerran vuodessa paperisena. Tarkistathan, että jäsenrekisteriin merkitty sähköpostiosoite on sellainen, jota luet. Sähköpostia ja muita yhteystietoja voi muokata jäsenrekisterissä: asiointi.partio.fi.

Apua jäsenrekisteriongelmiin: erasudet.fi/jasenrekisteri ja jäsenrekisterinhoitaja Alex: jasenrekisteri@erasudet.fi.

KEVÄÄN TOIMINTAA 2024

Lisätietoja kaikista tapahtumista seuraa myöhemmin keväällä kokouksissa,
sähköpostitse ja lippukunnan verkkosivuilla. Merkkaa tapahtumat kalenteriin!

Viikkokokoukset jatkuvat 15.–19.1.

Kevään partiokokoukset alkavat viikolla 3. Ryhmien kokousajat löytyvät osoitteesta erasudet.fi/ryhmat. 

Yrjönpäiväjuhla

Partioviikolla 22.-28.4. järjestetään perinteinen Yrjönpäiväjuhla lippukuntalaisille ja heidän perheilleen. Varsinainen juhlapäivä ja lisätiedot tapahtumasta lähetetään sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.

Kokoukset päättyvät 20.-26.5.

Kevään kokoukset päättyvät viikolla 21. Mikäli ryhmän aikataulu on poikkeava, ryhmänjohtajat tiedottavat asiasta.

TAPAHTUMIA KESÄLLÄ 2024

Kimara-kesäleiri 26.7. – 3.8.2024

Mankkaan Eräsudet osallistuu ensi kesänä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kesäleiri Kimaralle. Olemme leirillä samassa leirilippukunnassa yhdessä kahden muun pääkaupunkiseudun lippukunnan kanssa. 

 • Sudenpentujen leiri on 27.-30.7.
 • Seikkailijoiden ja tarpojien leiri 26.7.-2.8
 • Kaikilla muilla ikäkausilla 26.7.-3.8. (samoajat, vaeltajat, aikuiset ja perhepartio)

Kesäleirille odotetaan noin 6000 partiolaista pääkaupunkiseudulta sekä muualta Suomesta. Tämä leiri kannattaa pistää kalenteriin nyt! Ilmoittautuminen tapahtuu 15.1.-13.3.2024 välisenä aikana. Tarkempia tietoja tapahtumaan ilmoittautumisesta lähetetään lähiaikoina.

(Sudenpentu, seikkailija, mikä se nyt oli? Tarkista lapsesi ryhmän ikäkausi täältä.)

Johtajiston vaellus 2024?

Eri chateissa ja lippukunnan hallituksessa on ollut supinaa mahdollisesta tulevan kesän johtajiston vaelluksesta. Tälle perinteikkäälle tapahtumalle ovat olleet tervetulleita johtajaikäiset (samoajat, vaeltajat, aikuiset) ja tapahtumaa on suunniteltu hyvin osallistujalähtöisesti. Mentäisiinkö Lappiin, Hämeeseen vai Itä-Suomeen? Mitä, missä ja milloin? Näitä asioita ei ole vielä päätetty, mutta tähän kaikkeen voit sinäkin vaikuttaa! Ilmoita kiinnostuksestasi sähköpostilla erasudet@erasudet.fi tai vaikka Whatsappin MES-ryhmässä. Kiinnostuneiden kesken järjestetään suunnittelukokous myöhemmin keväällä.

In english

You are reading the semiannual member newsletter of the scout troop Mankkaan

Eräsudet ry. This letter gives brief information about the main events organized spring and summer 2024. We would kindly suggest you to record the dates to your calendar. More information will be provided in the weekly meetings and on our website

If something is unclear or confusing, please don’t hesitate to ask for more information!

We also welcome any feedback regardless of whether it is positive or negative.

Have a good scout spring 2024!

On behalf of the Board of Directors,

Emil Lehmonen

erasudet@erasudet.fi

Follow us on social media!

Instagram: @erasudet

Facebook: Mankkaan Eräsudet

MANKKAAN ERÄSUDET TURNS 30 YEARS OLD

2024 is the 30th year of operation for Mankkaan Eräsudet. Thank you everyone who has been part of this journey! Information about celebrations will be sent at a later date.

CHECK YOUR CONTACT INFORMATION AT THE MEMBER REGISTER

We primarily use email for informing, only member letter will be sent via post once a year. Please make sure that your contact information is up to date, email and other contact information can be changed at member register: asiointi.partio.fi.

If any help is needed, please contact our member register person Alex:  jasenrekisteri@erasudet.fi.

SPRING 2024

Additional information will be given at the weekly meetings,

via email and on the website erasudet.fi. Take up the dates, please!

Weekly meetings begin January 15th – 19th

Weekly scout group meetings start at week 2. Details about the meetings are available at erasudet.fi/ryhmat (in Finnish only).

St George’s Day celebration, April week 17

On scout week 2024 (starting from April 22th) we will organize a traditional St George’s Day event for all scouts and their families. Precise date and more information will be provided later via email.

Last weekly meetings, May 20rd – 24​th

Last weekly scout group meetings are at week 21. Some groups might have

exceptions. Leaders will inform you, if there is an exception in the timetable of your

group.

SCOUT CAMPS IN SUMMER 2024

Summer camp Kimara 26th of July – 3rd of August

Mankkaan Eräsudet will participate in The Helsinki Metropolitan Area Guides and Scouts (abbreviated PäPa) summer camp Kimara. We will work with two other partner troops in our subcamp. 

 • Cub scouts: 27th of July – 30th of July

 • Adventurers and trackers: 26th of July – 2nd of August

 • All others (explorers, rovers, adults, family scouts): 26th of July – 3rd of August

Camp is anticipated to have 6000 scouts from around Helsinki metropolitan area and from other parts of Finland. Mark Kimara to your calendars now! Registration will happen from 15th of January to 13th of March. More information about registration and camp will be sent soon.

(Cub or adventurer? Check the age group from: www.erasudet.fi/ryhmat )

Hike for leaders 2024?

Talks about summer hike of 2024 have started. Hike is meant for leader aged groups: explorers, rovers and adults. There is no confirmed plans yet, but everyone who wants to go to this hike this summer can act! If you are interested, send a message to erasudet@erasudet.fi. Planning meeting will be held later this spring.

Kutsu Mankkaan Eräsudet ry:n ylimääräiseen vuosikokoukseen 14.1.2024 klo 11

Lippukunnan ylimääräinen vuosikokous pidetään sunnuntaina 14.1.2024 klo 11 Kuusitupa-partiokämpällä (Rajakoskentie 5, 01760 Vantaa). Tervetulleita kokoukseen ovat kaikki lippukunnan jäsenet! Äänioikeus on kaikilla yli 13-vuotiailla jäsenillä.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 • Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet seuraavaksi toimikaudeksi

Jäsenet voivat esittää muita käsiteltäviä asioita lippukunnan hallitukselle 7.1.2024 saakka (erasudet@erasudet.fi).

Tervetuloa!

Mankkaan Eräsudet ry:n hallitus

Kutsu Mankkaan Eräsudet ry:n syyskokoukseen 10.12.2023 klo 17

Lippukunnan sääntömääräinen syyskokous järjestetään sunnuntaina 10.12.2023 klo 17.00 Mankkaan makasiinilla (Vanhan-Mankkaan kuja 2 C). Tervetulleita kokoukseen ovat kaikki lippukunnan jäsenet! Äänioikeus on kaikilla yli 13-vuotiailla jäsenillä.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:

 • Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle toimikaudelle
 • Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet seuraavaksi toimikaudeksi
 • Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa

Jäsenet voivat esittää muita käsiteltäviä asioita lippukunnan hallitukselle 6.12.2023 saakka (erasudet@erasudet.fi).

Tervetuloa!

Mankkaan Eräsudet ry:n hallitus

Jäsenkirje syksy 2023

Briefly in English here

Hei! Tässä on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien syksyn 2023 jäsenkirje. Kokosimme tähän syksyn tärkeimmät asiat ja tapahtumat, jotka kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt. Lisätietoja tapahtumista tulee viikottaisissa partiokokouksissa sekä lippukunnan nettisivuille www.erasudet.fi.

Mikäli jokin asia jäi epäselväksi, älkää epäröikö kysyä lisätietoja! Lisäksi palaute lippukunnan tiedotuksesta ja toiminnasta on aina tervetullutta.

Mukavaa partiosyksyä 2023!

Lippukunnan hallituksen puolesta,
Anna Vuorenmaa
Ohjelmajohtaja
anna.vuorenmaa@erasudet.fi

TULEVAT TAPAHTUMAT
Lisätietoja kaikista tapahtumista seuraa myöhemmin kokouksissa,
sähköpostitse ja lippukunnan verkkosivuilla. Merkkaa tapahtumat kalenteriin!

Viikkokokoukset alkavat 21.–25.8.
Syksyn partiokokoukset alkavat viikolla 34. Ryhmien kokousajat löytyvät osoitteesta erasudet.fi/ryhmat.

Lippukuntaretki 13.–15.10.
Lokakuussa järjestetään lippukuntaretki Kiljavalla, Nurmijärvellä. Sudenpennut retkeilevät 14.–15.10. Tapahtumasta kerrotaan tarkempia tietoja myöhemmin – seuraa lippukunnan tiedotuskanavia!

Kokoukset päättyvät 4.–8.12.
Syksyn kokoukset päättyvät viikoilla 49. Joidenkin ryhmien aikataulu saattaa olla poikkeuksellinen. Ryhmänjohtajat tiedottavat näistä poikkeuksista niille ryhmille, joita se koskee.

Joulutapahtuma 11.12.
Lippukunta järjestää koko perheelle tarkoitetun syyskauden päätökseksi joulutapahtuman maanantaina 11.12. Tapahtumasta tulee lisätietoja myöhemmin.

Tarpojien ja samoajien iltamat syksyllä 2023
Tavoitteenamme on järjestää lippukunnan noin 12-17-vuotiaille partiolaisille yhteisiä iltamia syksyn aikana. Ohjelmassa on toiveiden mukaan partiomaista tekemistä tai esimerkiksi apua ja tukea ryhmänjohtamiseen. Iltamien sisältöä ja muotoa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Tavoite on tarjota partiokokousten lisäksi rentoa tekemistä, tutustua lippukunnan johtajistoon sekä muihin lippukunnan samanikäisiin partiolaisiin. Tarkemmat tiedot iltamista lähetetään sähköpostitse ennen tapahtumaa.

TIEDOKSI HUOLTAJILLE

Huoltaja, varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä!
Käytämme sähköpostia ensisijaisena tiedotuskanavana huoltajille. Jatkossa jäsenkirje tulee vain kerran vuodessa paperisena. Tarkistathan, että jäsenrekisteriin merkitty sähköpostiosoite on sellainen, jota luet. Sähköpostia ja muita yhteystietoja voi muokata jäsenrekisterissä: asiointi.partio.fi.

Apua jäsenrekisteriongelmiin: erasudet.fi/jasenrekisteri ja jäsenrekisterinhoitaja Alex: jasenrekisteri@erasudet.fi.

TIEDOKSI JOHTAJILLE
Johtaja tai johtajaikäinen tarkoittaa partiossa kaikkia yli 15-vuotiaita nuoria ja aikuisia

Syyskauden suunnitteluilta johtajistolle 15.8.
Tervetuloa mukaan suunnittelemaan ryhmien ja lippukunnan syksyn toimintaa tiistaina 15.8. klo 18 alkaen. Tämä on hyvä tilaisuus suunnitella johtamasi ryhmän toimintaa ja ikäkausien yhteisiä tapahtumia. Tapahtuma on Mankkaan Makasiinilla.

Pizzafest 3.9.
Legendaarinen Pizzafest järjestetään sunnuntaina 3.9. Seuraa tiedotusta johtajiston whatsapp-ryhmässä!

Johtajiston melontavaellus 8.–10.9.
Olemme suunnitelleet melontavaellusta järjestettäväksi 8.–10.9. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet yli 15-vuotiaat (esim. samoajat, aktiivijohtajat, lippukuntalaisten vanhemmat, kiinnostuneet kaverit… eli ihan kaikki!). Mikäli melontavaelluksen järjestäminen tai suunnitteluihin mukaan osallistuminen kiinnostaa, kerro siitä Annalle (+358 50 535 1317).

Johtajiston kokous 1.10.
Johtajiston kokouksissa suunnitellaan tapahtumia, keskustellaan ryhmien kuulumisista ja vietetään aikaa johtajiston kesken. Mukaan ovat tervetulleita kaikki johtajat (eli kaikki yli 15-vuotiaat). Tarkempi paikka ja kellonaika varmistuu lähempänä tapahtumaa.

Tämän tapahtuman lisäksi alkavalle toimintakaudelle ollaan suunnittelemassa myös muuta toimintaa johtajille. Näistä tiedotetaan johtajiston whatsapp-ryhmässä ja sähköpostitse.

PS. Kerro Annalle (+358 50 535 1317), mikäli et kuulu vielä johtajiston whatsapp-ryhmään!

Ilmoittaudu Seikkailu-kesäleirille 31.3. mennessä!

Lähde mukaan kesän siisteimmälle kesäleirille! Tapiolan ja Matinkylän alueen partiolippukuntien yhteinen Seikkailu-kesäleiri järjestetään 28.6.–4.7.2023. Luvassa on unohtumattomia kokemuksia ja leirimuistoja partiokavereiden kanssa! Leirillä yövytään teltoissa, opitaan leiritaitoja, istutaan iltanuotiolla, puuhataan päivisin ohjelman parissa ja uidaan. Seikkailu järjestetään Skutvikenin leirialueella, Raaseporissa.

Ilmoittaudu mukaan 31.3. mennessä Kuksassa: http://kuksaan.fi/58478

Viime vuoden erittäin onnistuneen adventtikalenterikampanjamyynnin ansiosta Mankkaan Eräsudet tukee omia osallistujiaan 10€/hlö! Eräsudet laskuttavat leirimaksun omilta osallistujiaan ja 10 euron tuki on vähennetty laskutettavasta summasta.

Leirimaksu (hinnoista vähennetty Eräsusien tuki 10 €)

 • Koko leiriaika (seikkailijat ja sitä vanhemmat): 150 €
 • Lyhyt leiri (sudenpennut): 115 €
 • Päiväleiri: 25 €/vuorokausi (tuki vähennetään vuorokausimaksujen loppusummasta)
 • 0-3-vuotias perhepartiolainen: 10 €
 • 4-6-vuotias perhepartiolainen: 50 €

Täytäthän omat ilmoittautumiset sekä lapsesta että aikuisesta, mikäli olet tulossa leirille alle 7-vuotiaan lapsen kanssa.

Leirimaksuun voi hakea avustusta Eräsusilta. Katso lisätiedot avustuksen hakemisesta: www.erasudet.fi/talousasiat

Lisätietoa leiristä ensimmäisessä leirikirjeessä:

Ensimmäinen leirikirje suomeksi

First camp letter in English

Kaikille osallistujille lähetetään ilmoittautumisen päätyttyä toinen leirikirje, missä on tietoa mm. tarkemmasta aikataulusta, kuljetuksista ja varustelista.

Nähdään leirillä!

Kutsu Mankkaan Eräsudet ry:n kevätkokoukseen 13.3.2023 klo 19.30

Lippukunnan sääntömääräinen kevätkokous pidetään maanantaina 13.3.2023 kello 19.30.

Kokous järjestetään ensisijaisesti etäkokouksena. Kokoukseen voi osallistua Internet-tietoliikenneyhteydellä osoitteessa https://aalto.zoom.us/j/61756597538 tai puhelinyhteyden avulla soittamalla numeroon +46 8 5052 0017 ja näppäilemällä koodi 617 5659 7538. Puhelinyhteyden käytöstä menee ulkomaanpuhelun maksu Ruotsin ulkopuolelta soitettaessa.

Kokoukseen on mahdollista osallistua myös paikan päällä osoitteessa Otavantie 8, Helsinki. Paikan päälle tulevien henkilöiden tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostitse osoitteeseen juuso.heikkila@erasudet.fi tai soittamalla numeroon +358 400 353108.

Tervetulleita kokoukseen ovat kaikki lippukunnan jäsenet. Äänioikeus on kaikilla yli 13-vuotiailla jäsenillä.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat:

 • Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 • Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 • Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 • Esitetään tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
 • Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 • Vahvistetaan jäsenmaksu seuraavalle toimikaudelle ja tarvittaessa valtuutetaan Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry keräämään jäsenmaksu.

Lisäksi käsitellään muita asioita:

 • Valitaan toiminnantarkastajat tarkastamaan tilikautta 1.1.2023-31.12.2023, eli toimikaudelle 2024 (päätös siirretty syyskokouksessa 2022 kevätkokoukselle 2023)
 • Päätösesitys: Palataan takaisin yhdistyksen sääntöjen mukaiseen päätöksenteon rytmiin, eli valitaan tilintarkastajat toimikaudelle 2024 syyskokouksessa 2023.

Jäsenten esittämiä asioita ei ole tullut hallituksen tietoon ennen kokouskutsun lähettämistä.

Tervetuloa!
Mankkaan Eräsudet ry:n hallitus

Mankkaan Eräsusien Nahkalilja ja kevätkauden päätös 27.–28.5.2023

Tervetuloa MES:n Nahkaliljaan 27.5.2023! Samalla järjestetään perinteinen kevätkauden päätöstapahtuma.

Nahkalilja on tapahtuma, jossa haastetaan itseään kävellen 40 kilometriä vuorokauden aikana. Jo aiemmin 40 kilometriä suorittaneet voivat halutessaan lähteä koittamaan 50 tai 60 kilometrin matkaa. Lisätietoa Nahkaliljasta: https://fi.scoutwiki.org/Nahkalilja

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet yli 15-vuotiaat (esim. samoajat, aktiivijohtajat, lippukuntalaisten vanhemmat, kiinnostuneet kaverit… eli ihan kaikki!). Vaikka reitti onkin pitkä, ei Nahkaliljaan osallistuminen edellytä huippukuntoa tai koko kevään harjoittelua. Kävelykengät on hyvä ajaa sisään, mutta muuten mukaan voi lähteä monenlaisella taustalla – matkan varrella pidetään paljon lyhyempiä ja pidempiä taukoja. Reitti kävellään yhdessä eikä se ole kilpailu.

Nahkalilja järjestetään lauantaina 27. toukokuuta. Lähtö tapahtuu Mankkaan Makasiinilta aamulla klo 7-8 (tarkka aika tarkentuu myöhemmin). Reitti kulkee Espoon keskuspuiston kautta Nuuksioon ja päättyy Siikajärvelle Suositko-partiokämpälle, jossa ollaan perillä noin klo 17-19 välillä. Alusta on pääasiassa päällystämättömiä ulkoiluteitä/polkuja ja matkan varrella nähdään Espoon hienoimmat luontonähtävyydet.

Nahkaliljan päätteeksi järjestetään MES:n kevätkauden päätös, jossa hengaillaan nuotiolla, saunotaan, syödään ja palaudutaan keväästä ja kävelystä. Halukkaat voivat osallistua vain kevätkauden päätökseen ja tulla suoraan kämpälle alkuillasta (ilmoittaudu silti saman linkin kautta). Kämpällä on mahdollista yöpyä la-su ja Nahkaliljaan osallistuvien yöpymis-/maalivarusteet kuljetetaan kämpälle.

Ilmoittautuminen: kuksaan.fi/57666. Ilmoittaudu viimeistään su 21.5.2023. Ne osallistujat, jotka eivät ole vielä partiolaisia, voivat ilmoittautua saman linkin kautta ja valitsemalla aluksi “Jos et ole partiolainen, täytä lomake tästä”.

Aikataulu

 • Nahkaliljan lähtö: aamulla, noin klo 7-8
 • Perillä kämpällä: noin klo 17-19
 • Kevätkauden päätöstapahtuma: klo 18 alkaen (saa tulla aikaisemminkin auttamaan järjestelyissä)
 • Tapahtuma päättyy: sunnuntaina aamupäivällä (viimeistään)

Tapahtuma on maksuton. Voit perua ilmoittautumisen ilmoittautumisajan päättymiseen 21.5. saakka Kuksassa. Jos olet ilmoittautunut ja jätät tulematta paikalle ilman perusteltua syytä, veloitamme peruutusmaksuna 20 euroa.

Lisätietoa: ville.vuorenmaa@erasudet.fi