Tietoa uusille jäsenille

Tervetuloa partioon!

Lapsenne on liittynyt partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry:n jäseneksi. Lippukunta on partion paikallisyhdistys. Suomessa on noin 830 lippukuntaa. Mankkaan Eräsusissä eli MES:ssä on noin 190 jäsentä.

Keskusjärjestömme Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry hoitaa mm. jäsenmaksujen keräämisen. Jäsenmaksu on noin 75 euroa, josta lippukuntamme osuus on 10 euroa. Jäsenmaksu sisältää mm. kotiin tulevan Partio-lehden sekä vakuutuksen. Jäsenmaksusta voi anoa vapautusta (katso ohjeet jäsenmaksulaskusta). Jäsenmaksulasku tulee postitse lähiviikkoina.

Partiokokouksia on tavallisesti kerran viikossa, ja ne kestävät yleensä tunnin ajan. Olettehan ajoissa paikalla ja varautunut säänmukaisella varustuksella ja partiohuivilla. Melkein joka kokouksessa ollaan ulkona, vaikka ohjelmassa ei sitä lukisi.

Varusteet: Nyt alussa ei tarvita muita varusteita kuin partiohuivi. Huivin saat lippukuntamme kautta. Jos johtajasi ei muista antaa huivia, pyydä häneltä sellainen kokouksessa! Sudenpennut saavat lisäksi Sudenpennun jäljet -kirjan. Huivi (10 €) ja kirja (5 €) laskutetaan erikseen.

Partiopaitaa ei tarvitse aluksi hankkia. Sen voi ostaa myöhemmin, kun tuntuu että partio on se oma juttu. Kun sen hankkimisen aika tulee, otattehan huomioon, että lippukuntamme käyttää sinisiä partiopaitoja.

Retkistä ja leireistä peritään yleensä erillinen maksu. Viikonloppuretket maksavat yleensä 10-20€ leirit 50-200€. Maksuohjeet tulevat tapahtumien yhteydessä sähköpostilla.

Kaikista partiotapahtumista on mahdollista anoa maksuvapautusta, katso ohjeet täältä.

Retkeilytarvikkeitakaan ei kannata rynnätä ensimmäisenä ostamaan, vaan hankkia niitä sitä mukaa kun tarvitsee. Ensimmäisiä retkiä ei pidetä ääriolosuhteissa, joten esimerkiksi tutulta lainatulla makuupussilla ja isän tai äidin vanhalla repulla pärjää hyvin.

Kokouksiin voi ottaa oman kännykän mukaan, mutta se täytyy pitää takin tai repun taskussa kokouksen ajan, jotta se ei häiritse muita. Retkille lähdettäessä kännykkä kannattaa jättää kotiin – partiovakuutus ei korvaa retkillä tai kokouksessa hajonnutta puhelinta. Retken johtajilla on aina puhelin mukana, jos tulee yllättävä tarve soittaa kotiin.

Yhteystietonne on tallennettu partiolaisten jäsenrekisteri Asiointipalveluun. Suuri osa tiedotuksesta hoidetaan Asiointipalvelun kautta, joten pidättehän huolen, että esimerkiksi sähköpostiosoite on siellä ajan tasalla. Yhteystietojen päivitykseen löytyy ohjeet täältä.

Lisätietoja antaa lippukunnanjohtaja, katso yhteystiedot.