Mitä partio on?

Partio Mankkaan Eräsusissa

Lippukunnassamme partio-ohjelmaa toteutetaan ennakkoluulottomasti ja reippaasti. Panostamme perinteiseen ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen, mutta emme myöskään pelkää uusia ideoita.

Partiokokoukset ovat tavanomaisin osa partiota. Kaikenikäiset ryhmät kokoontuvat viikoittain kololle omaan kokoukseensa harjoittelemaan partiotaitoja ja pitämään hauskaa. Johtajat suunnittelevat ja vetävät kokouksen. Eräsusissa toimintakausi jatkuu syksystä kevääseen, jolloin kokouksia on yksi viikossa. Yksi kokous kestää tavallisesti tunnin ja on joko Mankkaan Makasiinilla tai Asukaspuistossa.

Retket ovat kokousten ohella tärkeä osa partiota. Mankkaan Eräsudet järjestää perinteisesti lippukuntaretken kaksi kertaa vuodessa. Tämän lisäksi eri ryhmät ja ikäkaudet järjestävät omia retkiään. Joukkoon mahtuu esimerkiksi päiväretkiä tai kahden yön maastoreissuja perjantaista sunnuntaihin.

Partioleirit kestävät tyypillisesti 4–7 päivää, ja niitä on ainakin yksi kesässä. Leireistä saa tarkemmin tietoa aina keväällä sähköpostilla lähetettävillä tiedotteilla.