Mankkaan Eräsusien jäsenkirje 1/2022

See English version here

Hei! Tässä on Mankkaan Eräsusien vuoden 2022 ensimmäinen jäsenkirje. Kokosimme tähän kevään tärkeimmät asiat ja tapahtumat, jotka kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt. Lisätietoja tapahtumista tulee viikottaisissa partiokokouksissa sekä lippukunnan nettisivuille www.erasudet.fi.

Mikäli jokin asia jäi epäselväksi, älkää epäröikö kysyä lisätietoja! Lisäksi palaute lippukunnan tiedotuksesta ja toiminnasta on aina tervetullutta.

Mukavaa partiokevättä 2022!

Lippukunnan hallituksen puolesta,
Ilkka Lappeteläinen
Lippukunnanjohtaja
ilkka.lappetelainen@erasudet.fi

TIEDOKSI HUOLTAJILLE

Huoltaja, varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä!

Käytämme sähköpostia ensisijaisena tiedotuskanavana huoltajille, vain jäsenkirje tulee jatkossa kerran vuodessa paperisena. Tarkistathan, että jäsenrekisteriin merkitty sähköpostiosoite on sellainen, jota luet. Sähköpostia ja muita yhteystietoja voi muokata jäsenrekisterissä: asiointi.partio.fi.

Apua jäsenrekisteriongelmiin: erasudet.fi/jasenrekisteri ja jäsenrekisterinhoitaja Alex: jasenrekisteri@erasudet.fi.

PARTIOLEIRIT KESÄLLÄ 2022

Kipinä-kesäleiri 16.–19.6.
Mankkaan Eräsudet järjestää ensi kesänä sudenpennuille ja seikkailijoille kesäleiri Kipinän 16.-19.6. Leiri järjestetään Långvikissa Metsäkolo-partiokämpällä. Leirille ovat tervetulleita osallistumaan myös partiolaisen huoltajat ja perheenjäsenet. Myös tarpojat ja samoajat voivat osallistua apujohtajina. Lähetämme lisätietoja leiristä ja ilmoittautumisesta sähköpostitse kevään aikana.

Kajo-kesäleiri 15.–23.7.
Mankkaan Eräsudet osallistuu ensi kesänä Kajo-kesäleirille yhdessä Olarinmäen Samoojien kanssa samassa leirilippukunnassa. Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri eli Finnjamboree, joka kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Poikkeuksellisten partiokesien jälkeen on aivan mahtavaa päästä taas keskelle leirielämää, partioystäviä ja unohtumattomia yhteisiä elämyksiä.

Kajo on tarkoitettu tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Leirin ilmoittautuminen on jo alkanut ja jatkuu 2.2.2022 asti. Lisätiedot Kajosta, ilmoittautumisesta ja leirimaksusta löytyy Kajon nettisivuilta: www.kajo2022.fi

(Sudenpentu, seikkailija, mikä se nyt oli? Tarkista lapsesi ryhmän ikäkausi osoitteesta www.erasudet.fi/ryhmat.)

TULEVAT TAPAHTUMAT

Lisätietoja kaikista tapahtumista seuraa myöhemmin keväällä kokouksissa,
sähköpostitse ja lippukunnan verkkosivuilla. Merkkaa tapahtumat kalenteriin!

Ethän tule tapahtumiin tai viikkokokouksiin kipeänä tai edes lieväoireisena. Seuraamme yleisiä koronaohjeistuksia ja reagoimme niihin tarvittaessa. Tapahtumissa ja viikkokokouksissa pidetään huolta käsihygieniasta ja ryhmänjohtajia on ohjeistettu jättämään pois mm. leikit, joissa on paljon kontaktia muiden kanssa.

Viikkokokoukset jatkuvat 10.–16.1.
Kevään partiokokoukset alkavat viikolla 2. Ryhmien kokousajat löytyvät osoitteesta erasudet.fi/ryhmat. Seuraamme yleisiä koronaohjeistuksia ja tiedotamme tarvittaessa viikkokokousten muutoksista sähköpostise jäseniä ja huoltajia.

Tarpojien ja samoajien iltamat 8.3., 6.4. ja 5.5.
Järjestämme lippukunnan noin 12-17-vuotiaille partiolaisille yhteisiä iltamia 8.3., 6.4. ja 5.5. Ohjelmassa on toiveiden mukaan partiomaista tekemistä tai esimerkiksi apua ja tukea ryhmänjohtamiseen. Iltamien sisältöä ja muotoa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Tavoite on tarjota partiokokousten lisäksi rentoa tekemistä, tutustua lippukunnan johtajistoon sekä muihin lippukunnan samanikäisiin partiolaisiin. Tarkemmat tiedot iltamista lähetetään sähköpostitse ennen tapahtumaa.

Ryhmänohjaajakurssi (ROK) 11.-13.3.
Tapiolan alueen lippukunnat järjestävät ryhmänohjaajakurssin eli ROKin kaikille noin 13-16-vuotiaille partiolaisille. ROK on osa tarpoja- ja samoajaikäkauden partio-ohjelmaa. Kurssin aikana opetellaan muun muassa johtamista, ajanhallintaa, tapahtuman järjestämistä sekä partio-ohjelman rakennetta. Kurssi tarjoaa hyvän pohjan esimerkiksi partiossa ryhmän johtamiseen ja muissa pesteissä toimimiseen. Kurssin käyminen ei edellytä sitä, että syksyllä aloittaisi esimerkiksi ryhmänjohtajana lippukunnassa, mutta sen käyminen kuitenkin kannattaa. Se antaa paljon hyödyllisiä taitoja kouluun ja vapaa-ajalle.

Kurssiin kuuluu kaksi iltaa ja yksi viikonloppu: aloitustapaaminen tiistaina 1.3., kurssiviikonloppu 11.-13.3. ja jälkitapaaminen tiistaina 3.5.Kurssin ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut, siitä ja muista lisätiedoista kurssiin liittyen tiedotetaan kaikki kurssi-ikäisiä ja heidän huoltajia sähköpostitse.

Lippukuntaretki 25.–27.3.
Maaliskuussa järjestetään lippukuntaretki partiokämppä Lärkansissa, Nuuksiossa. Retkikirje lähetetään lähempänä tapahtumaa sähköpostitse. Retkelle voi jo ilmoittautua täältä: kuksaan.fi/47360

Yrjönpäiväjuhla 20.4.
Partioviikon keskiviikkona 20.4. järjestetään perinteinen Yrjönpäiväjuhla lippukuntalaisille ja heidän perheilleen. Lisätiedot tapahtumasta lähetetään sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.

Kokoukset päättyvät 23.–29.5.
Kevään kokoukset päättyvät viikolla 21. Joidenkin ryhmien aikataulu saattaa olla poikkeuksellinen. Ryhmänjohtajat tiedottavat näistä poikkeuksista niille ryhmille, joita se koskee.