Mankkaan Eräsusien jäsenkirje 2/2021

Hei!

Tässä viestissä on lyhyesti kerrottu syksyn tärkeimmistä partiotapahtumista, jotka kannattaa merkitä kalenteriin ja muutama muu partioasia tiedoksi. Mikäli jokin asia jäi epäselväksi, älkää epäröikö kysyä lisätietoja! Lisäksi palaute lippukunnan tiedotuksesta ja toiminnasta on aina tervetullutta.

Mukavaa partiosyksyä 2021!

Lippukunnan hallituksen puolesta,
Ilkka Lappeteläinen
Lippukunnanjohtaja
ilkka.lappetelainen@erasudet.fi

English version of this letter can be found here: erasudet.fi/memberletter

Huoltaja, ovatko yhteystietosi ajan tasalla Asiointipalvelussa?
Käytämme sähköpostia ensisijaisena tiedotuskanavana huoltajille, joten tarkistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä Asiointipalvelussa: asiointi.partio.fi.

Apua Asiointipalvelu-ongelmiin: erasudet.fi/jasenrekisteri ja jäsenrekisterinhoitaja Alex: jasenrekisteri@erasudet.fi.

TULEVAT TAPAHTUMAT
Lisätietoja kaikista tapahtumista seuraa myöhemmin syksyllä kokouksissa, sähköpostitse ja lippukunnan verkkosivuilla. Merkkaa tapahtumat kalenteriin!

Ethän tule tapahtumiin tai viikkokokouksiin kipeänä tai edes lieväoireisena. Seuraamme yleisiä koronaohjeistuksia ja reagoimme niihin tarvittaessa. Tapahtumissa ja viikkokokouksissa pidetään huolta käsihygieniasta ja ryhmänjohtajia on ohjeistettu jättämään pois mm. leikit, joissa on paljon kontaktia muiden kanssa.

Kokoukset alkavat 16.–22.8.
Syksyn partiokokoukset alkavat viikolla 33. Ryhmien kokousajat löytyvät osoitteesta erasudet.fi/ryhmat.

Sudenpentujen ja seikkailijoiden päiväretki 9.10.
Lokakuussa järjestetään päiväretki kaikille sudenpennuille ja seikkailijoille. Retkestä lähetetään sähköpostitse tarkempia tietoja lähempänä tapahtumaa.

Lippukuntaretki 26.–28.11.
Marraskuussa järjestetään lippukuntaretki Kuusitupa-partiokämpällä Vantaalla, sudenpennut retkeilevät 27.–28.11. Tapahtumasta kerrotaan tarkempia tietoja myöhemmin – seuraa lippukunnan tiedotuskanavia!

Kokoukset päättyvät 7.–13.12.
Syksyn kokoukset päättyvät viikoilla 49 ja 50. Joidenkin ryhmien aikataulu saattaa olla poikkeuksellinen. Ryhmänjohtajat tiedottavat näistä poikkeuksista niille ryhmille, joita se koskee.

Joulujuhla 14.12.
Lippukunta järjestää koko perheelle tarkoitetun joulujuhlan tiistaina 14.12. klo 18. Tapahtumasta tulee lisätietoja myöhemmin.

PARTIOLEIRIT KESÄLLÄ 2022

Kajo 2022 (tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille)
Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri eri Finnjamboree, joka kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Poikkeuksellisten partiokesien jälkeen on aivan mahtavaa päästä taas keskelle leirielämää, partioystäviä ja unohtumattomia yhteisiä elämyksiä. Kajon telttakaupunki kohoaa Evon leirialueelle lähelle Hämeenlinnaa 15.–23.7.2022. Kajon ilmoittautuminen alkaa loppysyksyllä 2021, leiristä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan sähköpostitse syksyn 2021 aikana.

Sudenpennuille ja seikkailijoille järjestetään oma kesäleiri kesällä 2022. Ajankohtaa ei ole vielä päätetty (ei samaan aikaan Kajon kanssa), leiristä tiedotetaan sähköpostitse alkuvuodesta 2022.

UUTISIA

Partioseikkailun suoritusmerkit on postitettu
Kevään Partioseikkailun suoritusmerkit on postitettu kesän aikana kaikille vähintään 10 pistettä keränneille. Jos et saanut merkkiä, vaikka keräsit vähintään 10 pistettä, olethan yhteydessä Annaan: anna.vuorenmaa@erasudet.fi.

Kesäleirin ja muiden tapahtumien kuvia löytyy lippukunnan Flickr-kuvapalvelusta: flickr.com/erasudet/albums

Yrjönpäiväjuhlassa 22.4. jaettiin yksi Collanin solki ja kaksi Mannerheim-solkea
Collanin solki voidaan myöntää tunnustukseksi sille akelalle, sammolle tai luotsille, joka on kuluneen toimintavuoden aikana ansiokkaasti toteuttanut partiomenetelmää ja kantanut vastuuta ryhmän toiminnasta. Yrjönpäiväjuhlassa 2021 Collanin solki myönnettiin Karin Hukkaselle.

II luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää 17–19-vuotiaalle partiolaiselle, joka partio- ja muussa toiminnassaan on sitoutunut partion arvoihin ja toiminut ansiokkaasti sekä innostuneesti partiotehtävissä. I luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää enintään 23-vuotiaalle partio- ja muussa toiminnassaan erityisesti aatteellisesti kunnostautuneelle partiolaiselle. Mannerheim-solki ei ole jokaisen aktiivisen nuoren partiolaisen tunnus, vaan saajan tulee erottautua saman ikäisistä muista partiolaisista siinä, että partioaate ja sen toteuttaminen näkyvät hänen elämässään.

Yrjönpäiväjuhlassa 2021 II luokan Mannerheim-solki myönnettiin Atte Kosolalle ja I luokan Mannerheim-solki Anni Lehikoiselle.

TIEDOKSI JOHTAJILLE
Johtaja tai johtajaikäinen tarkoittaa partiossa kaikkia yli 15-vuotiaita nuoria ja aikuisia

Pizzafest 5.9.
Legendaarinen Pizzafest järjestetään sunnuntaina 5.9. Seuraa tiedotusta johtajiston whatsapp-ryhmässä!

Johtisretki 14.–16.1.2022
Perinteinen johtisretki kaikille johtajille järjestetään Kiljavan Yläkämpällä 14.–16.1.2022. Lisätietoa tulee loppuvuodesta.

Näiden tapahtumien lisäksi syksylle ollaan suunnittelemassa myös muuta toimintaa johtajille, esimerkiksi sieniretki ja mahdollisesti nahkalilja. Näistä tiedotetaan johtajiston whatsapp-ryhmässä.

PS. Kerro Ilkalle (+358 44 273 1275), mikäli et kuulu vielä johtajiston whatsapp-ryhmään!