Mankkaan Eräsusien jäsenkirje 2/2022

English version here

Hei! Tässä on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien syksyn 2022 jäsenkirje. Kokosimme tähän syksyn tärkeimmät asiat ja tapahtumat, jotka kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt. Lisätietoja tapahtumista tulee viikottaisissa partiokokouksissa sekä lippukunnan nettisivuille www.erasudet.fi.

Mikäli jokin asia jäi epäselväksi, älkää epäröikö kysyä lisätietoja! Lisäksi palaute lippukunnan tiedotuksesta ja toiminnasta on aina tervetullutta.

Mukavaa partiosyksyä 2022!

Lippukunnan hallituksen puolesta,
Ilkka Lappeteläinen
Lippukunnanjohtaja
ilkka.lappetelainen@erasudet.fi

TULEVAT TAPAHTUMAT
Lisätietoja kaikista tapahtumista seuraa myöhemmin kokouksissa, sähköpostitse ja lippukunnan verkkosivuilla. Merkkaa tapahtumat kalenteriin!

Ethän tule tapahtumiin tai viikkokokouksiin kipeänä tai edes lieväoireisena. Seuraamme yleisiä koronaohjeistuksia ja reagoimme niihin tarvittaessa.

Viikkokokoukset alkavat 15.–21.8.
Syksyn partiokokoukset alkavat viikolla 33. Ryhmien kokousajat löytyvät osoitteesta erasudet.fi/ryhmat.

Lippukuntaretki 7.–9.10.
Lokakuussa järjestetään lippukuntaretki Kavalahdessa, Inkoossa. Sudenpennut retkeilevät 8.–9.10. Tapahtumasta kerrotaan tarkempia tietoja myöhemmin – seuraa lippukunnan tiedotuskanavia!

Kokoukset päättyvät 5.–11.12.
Syksyn kokoukset päättyvät viikoilla 49. Joidenkin ryhmien aikataulu saattaa olla poikkeuksellinen. Ryhmänjohtajat tiedottavat näistä poikkeuksista niille ryhmille, joita se koskee.

Joulutapahtuma 13.12.
Lippukunta järjestää koko perheelle tarkoitetun syyskauden päätökseksi joulutapahtuman tiistaina 13.12. Tapahtumasta tulee lisätietoja myöhemmin.

Tarpojien ja samoajien iltamat syksyllä 2022
Järjestämme lippukunnan noin 12-17-vuotiaille partiolaisille yhteisiä iltamia noin kerran kuussa syksyn aikana. Ohjelmassa on toiveiden mukaan partiomaista tekemistä tai esimerkiksi apua ja tukea ryhmänjohtamiseen. Iltamien sisältöä ja muotoa suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Tavoite on tarjota partiokokousten lisäksi rentoa tekemistä, tutustua lippukunnan johtajistoon sekä muihin lippukunnan samanikäisiin partiolaisiin. Tarkemmat tiedot iltamista lähetetään sähköpostitse ennen tapahtumaa.

TIEDOKSI HUOLTAJILLE

Huoltaja, varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä!

Käytämme sähköpostia ensisijaisena tiedotuskanavana huoltajille. Jatkossa jäsenkirje tulee vain kerran vuodessa paperisena. Tarkistathan, että jäsenrekisteriin merkitty sähköpostiosoite on sellainen, jota luet. Sähköpostia ja muita yhteystietoja voi muokata jäsenrekisterissä: asiointi.partio.fi.

Apua jäsenrekisteriongelmiin: erasudet.fi/jasenrekisteri ja jäsenrekisterinhoitaja Alex: jasenrekisteri@erasudet.fi.

TIEDOKSI JOHTAJILLE
Johtaja tai johtajaikäinen tarkoittaa partiossa kaikkia yli 15-vuotiaita nuoria ja aikuisia

Pizzafest 4.9.
Legendaarinen Pizzafest järjestetään sunnuntaina 4.9. Seuraa tiedotusta johtajiston whatsapp-ryhmässä!

Tämän tapahtuman lisäksi alkavalle toimintakaudelle ollaan suunnittelemassa myös muuta toimintaa johtajille. Näistä tiedotetaan johtajiston whatsapp-ryhmässä ja sähköpostitse.

UUTISIA

Kesäleirin ja muiden tapahtumien kuvia löytyy lippukunnan Flickr-kuvapalvelusta: flickr.com/erasudet/albums

Keväällä ja kesällä 2022 myönnettyjä ansiomerkkejä

Collanin solki voidaan myöntää tunnustukseksi sille akelalle, sammolle tai luotsille, joka on kuluneen toimintavuoden aikana ansiokkaasti toteuttanut partiomenetelmää ja kantanut vastuuta ryhmän toiminnasta. Yrjönpäiväjuhlassa 20.4. Collanin solki myönnettiin Anu Silvennoiselle ja Meri Vertaselle.

Pohjantähti-solki voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on sitoutunut partion arvoihin ja toiminut ansiokkaasti sekä innostuneesti partiojohtajatehtävissä. Partion arvot näkyvät saajan toiminnassa, sekä partiossa että sen ulkopuolella. Lisäksi saaja on saanut toisissa ihmisissä aikaan kasvua ja sitoutumista partiotoimintaan. Merkin saajan tulee olla ehdotusvuonna iältään vähintään 28-vuotias. Yrjönpäiväjuhlassa 20.4. Pohjantähti-solki myönnettiin Emil Lehmoselle.

II luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää 17–19-vuotiaalle partiolaiselle, joka partio- ja muussa toiminnassaan on sitoutunut partion arvoihin ja toiminut ansiokkaasti sekä innostuneesti partiotehtävissä. I luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää enintään 23-vuotiaalle partio- ja muussa toiminnassaan erityisesti aatteellisesti kunnostautuneelle partiolaiselle. Mannerheim-solki ei ole jokaisen aktiivisen nuoren partiolaisen tunnus, vaan saajan tulee erottautua saman ikäisistä muista partiolaisista siinä, että partioaate ja sen toteuttaminen näkyvät hänen elämässään. Johtajiston tapahtumassa 22.5. II luokan Mannerheim-solki myönnettiin Leo Rinteelle ja PäPan Mannerheim-solkien luovutustilaisuudessa 24.4. I luokan Mannerheim-solki Juuso Heikkilälle.

Hopeasusi on yksi korkeimmista Suomessa myönnettävistä partiolaisten ansiomerkeistä. Se voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on vähintään 20 vuoden ajan toiminut vastuullisissa partiotehtävissä ja jonka toiminta on ollut aatteellisesti erittäin vahvaa ja vaikuttavaa. Merkin saaja on saavuttanut arvoaseman persoonallisuutensa ja partioansioidensa perusteella. Finnjamboree Kajolla 20.7. myönnettiin Hopeasusi numero 156 Jarmo “Heinä” Heinoselle. Heinän keskeisimpiä ansioita on mm. pitkäjänteinen toiminta partiokoulutuksen parissa, Mankkaan Eräsusien perustaminen sekä jamboreeprojekteihin osallistuminen.