Kipinän leirikirje osallistujille

English version here

Kiva, että lähdet mukaan kesän siisteimmälle partioleirille! Leiri järjestetään 16.–19.6.2022. Luethan leirikirjeen huolellisesti, sillä kirjeessä on tietoa yhteiskuljetuksista ja muista tärkeistä asioista.

Leiripaikka
Leireilemme partiokämppä Metsäkolon pihapiirissä Kirkkonummen Långvikissä. Nukumme lippukunnan teltoissa, joten omia telttoja ei tarvita.

Leirimaksu sisältää ruuan ja ohjelman lisäksi myös yhteiskuljetuksen torstaina Mankkaalta leirille ja sunnuntaina takaisin (perjantaina tai lauantaina päiväleirimaksuun ei sisälly kuljetusta). Maksu laskutetaan sähköpostitse. Leirimaksuun on mahdollista anoa vapautusta, katso erasudet.fi/talousasiat.

Yhteiskuljetukset

 • Lähtö torstaina 16.6. klo 9 Mankkaan makasiinin parkkipaikalta (Vanhan-Mankkaan kuja 2C). Olethan paikalla viimeistään klo 8.45.
 • Paluu sunnuntaina 19.6., lähdemme leiripaikalta klo 13 ja olemme Mankkaan makasiinilla noin klo 13.30

Jos olet tulossa päiväleirille omalla kyydillä ja tarvitset ajo-ohjeen, olethan yhteydessä leirinjohtajiin.

Varustelista
Nimeä kaikki varusteesi. Pakkaa vaatteet vedenpitävästi (esim. muovipusseihin) sateen varalta.

 • Partiohuivi
 • Partiopaita, jos omistat
 • Makuupussi
 • Makuualusta
 • Ruokailuvälineet (särkymättömiä, esim. muovisia, ei kertakäyttöisiä)
  • Syvä lautanen
  • Lusikka, haarukka, veitsi
  • Muki
  • Pieni pyyhe astioiden kuivausta varten
  • Kangaspussi ruokailuvälineille
 • Juomapullo
 • Hyvät leirikengät (esim. lenkkarit tai muut metsään sopivat jalkineet)
 • Saappaat
 • Sandaalit, crocsit, varvastossut tai muut kevyemmät kengät
 • Ulkoiluvaatteet (sateenpitävä takki ja housut)
 • Tarpeeksi vaihtovaatteita leirin ajaksi (myös viileää ja sateista säätä varten)
 • Hattu
 • Yöpuku
 • Uimapuku
 • Pyyhe
 • Biohajoava saippua ja shampoo
 • Hammasharja ja -tahna
 • Muut henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet ja lääkkeet
 • Aurinkorasva
 • Hyttys- ja punkkikarkoite
 • Puukko
 • Tasku- tai otsalamppu
 • Istuinalusta
 • Muistiinpanovälineet
 • Kompassi, jos omistat

Olemme koko leirin ulkona, joten varauduthan säänmukaisesti ja riittävällä määrällä vaihtovaatteita. Kaikki myös majoittuvat ulkona teltoissa, joten varaathan myös yöksi tarpeeksi lämmintä vaatetta!

Halutessasi voit ottaa mukaan pienen määrän karkkia tai muuta herkkua (max 300 g). Muuta omaa evästä leirille ei pidä ottaa. Jokainen osallistuja saa vatsansa täyteen maittavasta leiriruuasta, ja omat eväät ovat viime retkillä aiheuttaneet paljon sotkua ja eripuraa.

Oman kännykän saa ottaa retkelle mukaan, mutta muistattehan, että vietämme leirillä paljon kännykätöntä aikaa eikä puhelinta tarvitse retkellä. Huoltajan on hyvä tiedostaa, että lapsi ei ole leirin aikana tavoitettavissa omasta puhelimesta. Lasta kannattaa tavoitella vain johtajien kautta, ensisijaisesti ottamalla yhteyttä leirinjohtajaan. Koti-ikävän iskiessä on parasta keskustella asiasta johtajien kanssa, ja sopia yhdessä miten tehdään, eikä viestitellä ainoastaan huoltajan kanssa.

Ilmoittautumisen peruutusehdot
Ilmoittautumisen peruutus tehdään aina sähköpostitse (erasudet@erasudet.fi). Osallistumismaksu laskutetaan kokonaan, jos osallistuminen on peruttu 29.5. jälkeen tai jos sitä ei ole peruttu lainkaan. Järjestelytehtävissä toimivien samoajien, vaeltajien ja aikuisten kohdalla laskutetaan 20 € maksu, mikäli ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan.

Tilaisuuksissamme huolehditaan vastuullisesti hygienia- ja turvallisuusseikoista koronavirukseen liittyen. Mikäli sairastut, olet karanteenissa tai tunnet lieviäkin oireita koronaan liittyen, peru osallistumisesi välittömästi. Osallistumisen peruminen on näissä tilanteissa maksutonta. Tee peruutus sähköpostitse (erasudet@erasudet.fi). Osallistumismaksu laskutetaan kokonaan, mikäli ilmoittautumista ei peruta lainkaan ennen tapahtuman alkua.

Seuraamme viranomaisten koronaohjeistuksia ja reagoimme niihin tarvittaessa. Tarkemmat rajoitustoimet suunnitellaan vallitsevan tilanteen perusteella lähempänä leiriä ja siitä tiedotetaan osallistujille sekä huoltajille. Leirille on tulossa noin 50 osallistujaa ja lähes kaikki toiminta tapahtuu ulkotiloissa. Koronatilanteen heikentyessä osallistujalla on oikeus peruuttaa osallistumisensa ja saada mahdollisesti maksettu leirimaksu takaisin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä leiriin liittyen, olethan yhteydessä leirinjohtajiin:
Heidi Aarnio (leirillä to-pe)
045 112 7664
heidi.aarnio@erasudet.fi

Emil Lehmonen (leirillä pe-su)
040 732 0234
emil.lehmonen@erasudet.fi

Nähdään leirillä!